štvrtok 25. augusta 2016

Donuts-recept

2 vejce, 1 hrnek cukru, 1 hrnek mléka, 5 lžic rozpuštěného másla,1 lžička vanilkové esence, 4 hrnky prosáté hladké mouky, 4 lžičky kypřícího prášku, 1/2 lžičky soli, olej na vymazání plechu.
Celá vejce našleháme do pěny. Za stálého míchání přidáme cukr, potom hrnek mléka, rozpuštěné máslo a 1 lžičku vanilkové esence. Promícháme. Do toho přidáme prosátou hladkou mouku s kypřícím práškem a solí. Zakryjeme a dáme do lednicky na 1/2 až 1 hodinu. Troubu předehřejme na 230 °C. Plech vymažeme. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na 2 cm a vykrajujeme koblihy s dírou uprostřed. Dáváme na plech, asi 2,5 cm od sebe.
Pečeme do zlatova asi 15 minut. Můžeme jen cukrovat nebo do cukru přidat skořici.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára