pondelok 1. augusta 2016

Segedínský guláš dle hospodskeho

Suroviny: 500 g libového vepřového ramínka, 1 velká cibule, 250 g kysaného zelí, 1 PL oleje, 1 KL sladké papriky, 1/2 KL pálivé papriky, 2 dl smetany ke šlehání, 2 PL hladké mouky, sůl, kmín, pepř

Postup: Omyté, osušené maso zbavíme tuku a blan. Nakrájíme na stejně velké kostky. Maso vložíme do keramické nádoby pomalého hrnce. Postupně přidáváme obě papriky, olej, hladkou mouku, sůl, kmín a pepř. Vše důkladně promícháme. Pokud chceme, aby byla omáčka zbarvená paprikou do červena, pak obě papriky krátce osmahneme na oleji na pánvičce a přidáme k masu. Při přípravě dietního guláše vynecháme olej a papriku přidáme přímo na maso. Přidáme kysané zelí, jemně nakrájenou cibuli a smetanu. Vše ještě jednou promícháme. Keramickou nádobu vložíme do pomalého hrnce a vaříme na I. stupni 8h. nebo na II. stupni 4-5h. Příloha: houskový knedlík.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára