150 g rozinek, 100 ml hnědého nebo bílého rumu, 4 velká kyselá jablka (např. boskopská), 2 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžíce cukru
Rozinky necháme přes noc namočené v rumu. Další den oloupeme jablka, vykrojíme jádřince a jablka nakrájíme na asi 1 cm silné plátky. Jablečné plátky potřeme po obou stranách olejem. Jablka grilujeme v alobalové misce za častého obracení asi 4 minuty. Jablečné kroužky rozdělíme na čtyři talíře. Do středu každého kroužku dáme okapané rozinky a jablka pocukrujeme. Obměny: Dezert získá aromatickou chuť, jestliže přimícháte do cukru trochu mleté skořice. Jablečné kroužky chutnají výtečně i s ořechy. Ještě horká grilovaná jablka obalíme po obou stranách ve 100 g strouhaného kokosu nebo strouhaných lískových oříšků. Rozinky a cukr vynecháme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára