štvrtok, 13. októbra 2016

Bůček na grilu

0,5 kg libovějšího bůčku, 3 stroužky česneku, 1 lžíce medu, 1 lžíce kremžské hořčice, 1 lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce sojové omáčky, 1 lžíce worchestru, 1/2 lžičky rozmarýnu, malinko tabasca, 1 dcl oleje, sůl,pepř
Připravíme si marinádu. Ta vznikne smícháním všech druhů koření s olejem. Dále si vezmeme bůček a nakrájíme ho na asi 1 cm silné plátky. Maso vložíme do pevného sáčku, zalijeme marinádou a řádně zavážeme. Maso lehce promasírujeme. Marinujeme nejlépe do druhého dne. Pokud nemáme čas, stačí alespoň hodinku. Následně můžeme maso grilovat na dřevěném uhlí, nebo řádně orestujeme na troše oleje na pánvičce do úplného změknutí. Nesmíme zapomenou maso řádně potírat zbylou marinádou. Podáváme s chlebem, brambory, ale hlavně s dobře vychlazeným pivem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára