štvrtok, 13. októbra 2016

Marinované krůtí křidélka na grilu

4 krůtí křídla, 1 citrón, 1 česnek, rozmarýn, 4 lžíce červeného vína, 4 lžíce oleje, bobkový list, sůl, pepř, černé olivy
Krůtí křídla opláchneme. Citrón omyjeme a pokrájíme na plátky. Hlavičku česneku vodorovně rozpůlíme, rozmarýn opláchneme, osušíme a jehličky otrháme ze stonku. Víno, olej, česnek, plátky citrónu, bobkové listy a krůtí prsa dáme do mikrotenového sáčku, pevně svážeme a 24 hodin marinujeme. Předehřejeme gril. Křídla vyjmeme. Grilujeme 15-20 minut a přitom potíráme marinádou. Osolíme, opepříme. Křídla podáváme s česnekem, plátky citrónu, rozmarýnem, bobkovým listem a olivami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára