utorok 23. augusta 2016

Babiččina mramorová bábovka

3 vejce, 2 dl mléka, 125 g másla nebo rostlinného tuku, 140 g moučkového cukru, 2 balíčky vanilinového cukru, lžíce citronové šťávy, 300 g polohrubé mouky, ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání bábovkové formy, moučkový cukr na posypání
Změklý tuk utřeme s moučkovým a vanilinovým cukrem do pěny. Postupně vmícháme žloutky a citronovou šťávu. Potom po lžících přidáváme vlažné mléko a větší část prosáté mouky, kterou jsme smícháli s práškem do pečiva. Z bílků ušleháme tuhý sníh a střídavě se zbylou moukou jej lehce vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme na 2 díly a do jedné části vmícháme kakao. Kakaové a světlé těsto klademe střídavě polévkovou lžící do tukem vymazané a moukou vysypané formy. Můžeme postupovat i tak, že dno formy vyplníme světlým těstem, střed tmavým a povrch zase světlým těstem. Vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Vychladlou bábovku pocukrujme a pokrájíme na plátky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára