utorok 23. augusta 2016

Vláčná tvarohová bábovka

200 g másla nebo rostlinného tuku, 3-4 vejce, 230 g moučkového cukru, 250 g měkkého tvarohu, 6 lžic mléka, 300 g polohrubé mouky, ½ balíčku kypřicího prášku do pečiva, tuk na vymazání a hrubá mouka na vysypání bábovkové formy, moučkový cukr na posypání
Změklý tuk s moučkovým cukrem utřeme do pěny. Potom postupně přidáváme žloutky a do napěněného základu vmícháme měkký tvaroh a vlažné mléko. Nakonec přidáme prosátou mouku smíchanou s práškem do pečiva spolu s pevně ušlehaným sněhem z bílků a zlehka promícháme. Těsto rozetřeme do tukem vymazané a moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby a zvolna upečeme. Ještě horkou bábovku na několika místech propíchneme špejlí, aby příliš neklesla. Vychladlou bábovku pocukrujeme a pokrájíme na plátky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára