Pro 4 osoby: 125 g loupaného zeleného hrachu, 125 g loupaného žlutého hrachu, 1 l zeleninového vývaru, 250 g brambor, 2 pórky, 250 g mrkve, svazek čerstvé majoránky, 4 párky, sůl, pepř, snítku petrželky na ozdobení
Zelený i žlutý hrách vaříme v zeleninovém vývaru zhruba 60 minut. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Pórek a mrkev očistíme, omyjeme – pórek nakrájíme na špalíčky, mrkev na kolečka. Majoránku pečlivě opereme, dosucha vytřepeme a otrháme lístečky. Asi po 40 minutách přidáme k hrachu brambory, zeleninu a polovinu majoránky. Párky dáme do směsi na 10 minut prohřát. Opepříme a osolíme. Zbylou majoránkou jídlo posypeme a ozdobíme snítkou petrželky.
Příprava 75 minut, 1 porce 260 kcal
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára