sobota 20. augusta 2016

Kuřecí tlapky-recept

4 porce kuřecích prsíček., sůl., trochu hladké mouky., 3 lžíce oleje., lžíce másla.,
Náplň – 150 g vepřového masa (plec., masitější bůček)., žemle., trochu mléka., vejce., asi 50 g sterilizovaných žampionů., 1 – 2 stroužky česneku., mletý pepř., mletý kmín.,
Nejdříve připravíme náplň. Vepřové maso umeleme na masovém mlýnku. Žemli (nejlépe z předešlého dne) pokrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme vsáknout. Do mletého masa vmícháme zvlhčené kostičky žemle, vejce, na nudličky pokrájené žampiony, rozetřený česnek a koření, osolíme. Kuřecí prsíčka naklepeme, osolíme, do jejich středu dáme náplň a v polovině je přeložíme. Spíchneme párátkem nebo upevníme nití, poprášíme moukou a vložíme na rozehřátý olej. Opečeme ze všech stran, podlijeme horkou vodou a podusíme doměkka. Vypečenou šťávu zjemníme máslem, maso zbavíme párátek nebo nití a podáváme s dušenou rýží, opékanými brambory nebo bramborovými hranolky. Pokrm obložíme zeleninou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára