utorok 16. augusta 2016

Lehké krůtí kuličky v kapustě

malou kapustu (cca 500 g)., sůl., 500 g krůtích prsíček nebo řízků., 2 velké mrkve., vejce., 75 g nastrouhaného sýra Gouda., mletý pepř., sladkou papriku., ¼ l zeleninového vývaru (vlastní výroby nebo instantní)., 1/8 l bílého vína., 100 g smetany., 2 lžíce světlé jíšky.,
Připravíme kapustu, odstraníme ovadlé listy. Odloupneme 6 velkých lisů, napaříme je ve vroucí slané vodě, pak zalijeme ledovou vodou. Omyjeme krůtí prsíčka, osušíme, nakrájíme je na malé kostičky a najemno rozsekáme kuchyňským robotem nebo v mixéru. Mrkev ostrouháme a nakrájíme na drobné kostky.Krůtí maso uhněteme s vejcem, sýrem a 2/3 mrkvových kostiček. Okořeníme solí, pepřem a paprikou. Z těsta vytvarujeme 12 malých kuliček Připravené listy kapusty rozpůlíme, přičemž silná žebra odřízneme.Krůtí kuličky obalíme půlkami listů a dole zajistíme dřevěnými špízy. Nyní přivedeme do varu vývar a bílé víno, přidáme kuličky, zakryjeme a při mírné teplotě dusíme cca 15 minut. 5 minut před koncem dušení přidáme nadrobno nakrájenou mrkev. Kuličky vyjmeme lžící s otvory a dáme do tepla. K vývaru přilijeme smetanu a povaříme. Pak vmícháme světlou jíšku a znovu přivedeme k varu. Omáčku okořeníme solí a pepřem a podáváme ke kuličkám. Ozdobíme dle přání.
Vhodnou přílohou je rýže nebo bramborová kaše.
Porce obsahuje cca 40 g bílkovin., 18 g tuků., 14 g sacharidů., cca 402 kcal / 1683 kJ 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára