Pro 4 osoby: svazek naťových cibulek, 500 g melounu, 200 g pestrých těstovin, 200 g žlutých rajčat, 3 lžíce cukru, 125 l vínného octa, sůl, bílý pepř, svazek pažitky, 2 snítky petrželky
Těstoviny povaříme v osolené vodě 10 minut. Propláchneme je studenou vodou a necháme okapat. Cibulky očistíme, omyjeme a zelenou nať odřízneme. Potom je rozpůlíme. Rajčata očistíme, omyjeme a také rozpůlíme. Meloun nakrájíme na dílky a vyjmeme jáderka. Potom odřízneme kůru. Dílky melounu nakrájíme na větší špalíky. Připravenou zeleninu a těstoviny dáme do misky a opatrně promícháme. Nakonec vmícháme meloun. Na pánvi necháme rozpustit a zkaramelizovat cukr, který zalijeme octem a 100 ml vody a 3 minuty povaříme. Nakonec podle chuti opepříme. Ještě horkou zálivkou přelijeme salát a necháme 20 minut rozležet. Pažitku omyjeme a nakrájíme na malé roličky. Salát ještě jednou ochutíme. Posypeme hustě pažitkou a potom ozdobíme petrželkou.
Příprava 20 minut, 1 porce 270 kcal

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára