streda 24. augusta 2016

Pikantní zeleninový salát

Pro 4 osoby: 4 vejce, ledový salát, salátovou okurku, 2 červené papriky, 2 středně velké kedlubny, 375 g mrkve, 300 ml bílého jogurtu, 4 lžíce smetany ke šlehání, středně velkou cibuli, stroužek česneku, svazek kopru, koření sambal oelek, hrubě mletý pepř, kerblík na ozdobení
Vejce uvaříme nahniličko. Prudce zchladíme a oloupeme. Salát omyjeme a nakrájíme na proužky. Očistíme salátovou okurku a papriky. Kedlubny a mrkev oloupeme. Vše dobře omyjeme. Potom nakrájíme kedlubny na tenké plátky, okurku na kolečka, mrkev na menší hranolky a papriky na proužky. Na omáčku nejprve rozmícháme dohladka jogurt se smetanou. Cibuli a česnek oloupeme a velmi jemně nasekáme. Opereme kopr, dosucha jej vytřepeme a na jemno nasekáme. Cibuli, česnek a kopr zamícháme do omáčky. Okořeníme kořením sambal oelek. Připravenou zeleninu naaranžujeme na talíř vedle sebe odděleně. Vejce rozkrájíme na čtvrtky a položíme jej na salát. Podle chuti posypeme pepřem. Omáčku dáme do misky, posypeme ji zbylým koprem a postavíme doprostřed mísy. Nakonec dozdobíme kerblíkem.
Příprava 30 minut, 1 porce 300 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára