750 g brambor, sklenici artyčokových sníteček, ½ hlávky čínského zelí, 4 rajčata, ½ hlávky kadeřavého salátu, 2 lžíce piniových oříšků, 3 stroužky česneku, 3 lžíce olivového oleje, 100 g sýra nivy, 150 g netučného tvarohu, 150 ml bílého jogurtu, sůl, bílý pepř, 150 g zelených oliv plněných papričkami, bazalku na ozdobení
Brambory omyjeme a dáme na 20 minut vařit. Artyčoky necháme okapat a rozpůlíme. Rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Čínské zelí i salát očistíme, dobře propereme, vytřepeme a natrháme na malé kousky. Piniové oříšky potom orestujeme na pánvi bez tuku dozlatova. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Potom jej dobře rozmícháme s olivovým olejem, 75 g oliv a sýrem na kaši. Nakonec do ní přidáme tvaroh a jogurt. Podle chuti osolíme a opepříme. Uvařené brambory slijeme, zchladíme, oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nakrájíme na plátky. Nakonec je smícháme s rajčaty, artyčoky, zbylými olivami, salátem, zelím a piniovými oříšky. Promíchanou zeleninu pěkně urovnáme na mísu. Na salát rozdělíme trochu jogurtové omáčky. Potom ještě posypeme pepřem a ozdobíme bazalkou. Zbylou studenou omáčku podáváme zvlášť.
Příprava 45 minut, 1 Porce 480 kcal

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára