streda 24. augusta 2016

Těstovinový salát s avokádovou omáčkou

Pro 4 osoby: 250 g těstovin, sůl, 20 g slunečnicových semínek, sklenici kukuřice, 300 g mrkve, svazek naťových cibulek, 4 lžíce oleje, lžící tekutého medu, 4 lžíce balzamového octa, mletý pepř, malou cibuli, stroužek česneku, zralé avokádo, 3 lžíce citronové šťávy, kayenský pepř, petrželku na ozdobení
Do vroucí osolené vody dáme těstoviny a vaříme je 12 minut. Potom je scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Kukuřici dáme na sítko okapat. Mezitím slunečnicová semínka orestujeme na pánvi bez tuku dozlatova. Mrkev spolu s naťovými cibulkami očistíme a omyjeme. Cibulky nakrájíme na kolečka a mrkev na silnější špalíky. V kastrůlku rozpálíme olej a vložíme cibulky a mrkev. Přilijeme med a oba druhy octa a 3 minuty podusíme. Přidáme kukuřici a jednu minutu společně podusíme. Potom vmícháme těstoviny a podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec vše důkladně promícháme a dáme vychladnout. Na omáčku oloupeme cibuli a česnek a obojí najemno nasekáme. Avokádu rozpůlíme, pecku vyjmeme a dužinu vydlabeme lžící ze slupky. Avokádo, cibuli, česnek a citronovou šťávu rozmixujeme na kaši. Potom osolíme a ochutíme cayenským pepřem. Těstovinový salát jednou ochutíme. Upravíme na míse s trochou omáčky a posypeme slunečnicovými semínky. Nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou. Zbylou omáčku podáváme zvlášť.
Příprava 35 minut, 1 porce 580 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára