streda 24. augusta 2016

Jemná mini pizza

8-10 kusů – 175 ml mléka., 20 g droždí., ½ lžičky cukru., 375 g mouky a mouku na vál., 100 g másla., sůl., 3 sklenice hotového salátu Puszta (váha po okapání cca 190 g)., 300 g ovčího sýra., tuk na plech., 4 lžíce rajského protlaku., ½ svazku oregana.,
Zahřejeme mléko a rozdrobíme do něj droždí. Přidáme cukr, promícháme a necháme kynout cca 10 minut v teple. Mouku prosijeme do mísy a přidáme nadrobno nakrájené máslo a 1 lžičku soli. Přidáme mléko a hnětačem uhněteme hladké těsto. Zakryjeme a necháme cca 30 minut kynout. Zatím v cedníku necháme okapat salát a rozdrobíme ovčí sýr. Na pomoučeném válu prohněteme těsto, rozdělíme na 8-10 kousků a z každého vyválíme kolo o průmeru cca 10 cm. Korpusy pizzy položíme na vymašťěný plech a potřeme rajským protlakem. Navrch dáme salát a ovčí sýr. Oregano propereme pod tekoucí chladnou vodou, okapeme, listy zbavíme stonků a nasekáme. Oregano nasypeme na pizzu. Pečeme v troubě předehřáté na 200° C (plyn stupeň č. 3) 10 minut. Podáváme ihned horké.
Kalorická hodnota pizzy je různá podle velikosti a použitého hotového salátu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára