streda 24. augusta 2016

Hruškový koláč s marcipánem

Asi 12 kousků – 300 g polohrubé mouky., 200 g másla., 100 g cukru.., velké vejce.,
Obložení – 700 g menších zralých hrušek., 3 lžíce citronové šťávy., 250 ml mléka., ½ balíčku vanilkového pudinku v prášku., 100 g surové marcipánové hmoty., 3 kapky hořkomandlového oleje., 3 vejce., 3 lžíce mandlových lupínků.,
Na těsto vložíme do hnětače mouku, na vločky nakrájené máslo, cukr a vejce. V hnětači spojíme přísady v těsto, které potom ještě rychle propracujeme rukama. Zabalíme do fólie a chladíme asi 60 minut. Na obložení oloupeme a rozpůlíme hrušky. Zbavíme je jádřinců a dužinu nakrájíme na dílky. Ihned je zakapeme citronovou šťávou. Z mléka, cukru a pudinkového prášku připravíme pudink. Marcipán na jemno nasekáme a s hořkomandlovým olejem vmícháme do horkého pudinku. Mícháme, až se marcipán rozpustí. Troubu předehřejeme na 180°C. Vymažeme rozvírací formu a vyložíme ji těstem. Okraje zvýšíme na 3 cm. Na těsto poskládáme hrušky. Do pudinkového krému přimícháme vejce a hrušky rovnoměrně zalijeme. Posypeme mandlovými lupínky a pečeme 50 – 60 minut. Vychladlý koláč nakrájíme na kousky. 
Příprava cca 40 minut., chlazení cca 60 minut., pečení cca 60 minut., kusek asi 400 kcal., 6 g bílkovin., 19 g tuků., 48 g sacharidů.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára