Pro 6 osob si připravíme – 8 plátků bílé želatiny., 100 g pistáciových jader., 4 vejce., 75 g cukru., 2 sáčky vanilkového cukru., 200 ml mléka., 250 ml smetany ke šlehání., 130 ml vaječného koňaku.,
Želatinu namočíme. Pistácie umeleme. Oddělíme bílky od žloutků. Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Přidáme 150 ml mléka a 90 g pistácií. Želatinu vymačkáme, rozpustíme a smícháme se zbylým mlékem. Přidáme do pěny a dáme do chladu. Bílky a 200 ml smetany vyšleháme dotuha a vmícháme do houstnoucího krému. Necháme na chladném místě 6 – 8 hodin nebo přes noc. Zbylou smetanu ušleháme s vaječným koňakem. Z krému vykrojíme noky, přelijeme je ochucenou šlehačkou a posypeme zbylými pistáciemi.
Doba přípravy zhruba 40 minut (bez doby čekání)., porce asi 1840 kJ / 440 kcal.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára