Na 12 kousků: 50 g másla, 3 vejce, lžící mléka, kůru z citronu, 100 g hroznového cukru, špetku soli, 200 g pšeničné mouky, ½ lžičky prášku do pečiva, 250 g červeného rybízu, 100 ml šlehačky, 100 netučného tvarohu, pečící papír
Rozpustíme si tuk a oddělíme žloutky od bílků. Žloutky, mléko, strouhanou citronovou kůru a 40 g hroznového cukru utřeme do pěny. Z bílků, 40 g hroznového cukru a solí ušleháme tuhý sníh, který přidáme do pěny. Do prosáté mouky přidáme prášek do pečiva a společně vsypeme do těsta. Na závěr opatrně přilijeme tuk. Srnčí hřbet nebo jinou formu dlouhou 20 cm vyložíme pečícím papírem, naplníme těstem a v předehřáté troubě pečeme 20-30 minut. Rybíz otrháme ze stonků, opláchneme a necháme okapat. Pak jej smícháme se zbytkem hroznového cukru. Šlehačku ušleháme do tuha a vmícháme do tvarohu. Upečeme těsto vyjmeme z formy a nakrájíme na plátky. Na každý díl dáme trochu tvarohové šlehačky a lžící rybízu.
Příprava 1 hodina, 1 porce 180 kcal

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára