streda 24. augusta 2016

Rebarborové košíčky

Na 15 kousků: vejce, 150 g hladké mouky, 125 g cukru, 100 g másla nebo rostlinného tuku, nastrouhanou kůru z citronu, 50 g usekaných mandlí, 250 g rebarbory, ½ vanilkového lusku, ¼ l šťávy z červeného rybízu, 2 lžíce škrobové moučky, 75 g bílé čokoládové polevy, ½ lžičky citronové šťávy, tuk na vymazání formiček, pečící papír, 250 g suchého hrachu
Oddělíme žloutky od bílků. Tuk pokrájený na kousky, 50 g cukru, žloutky, mouku, citronovou kůru a lžící ledové vody zpracujeme na vále na hladké těsto a uložíme na 30 minut do chladna. Formičky vytřeme tukem a vysypeme mandlemi. Vyválíme těsto, vykrájíme kousky o něco větší než formičky a vtlačíme je do nich. Přesahujíci okraje odřízneme. Těsto zakryjeme pečícím papírem a naplníme hrachem. V předehřáté troubě pečeme 20 minut. Pak odstraníme papír a hrách a necháme vychladnout. Rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. Vanilkový lusk rozřízneme a vyjmeme dřeň. Rybízovou šťávu, rebarboru, vanilkový lusk i dřeň minutu povaříme. Odstraníme lusk a přidáme 40 g cukru. Škrob rozmícháme s trochou vody, přilijeme do kompotu, zamícháme a necháme vychladnout. Polevu rozpustíme, potřeme jí mističky a necháme zaschnout. Potom je naplníme kompotem. Bílek ušleháme s citronovou šťávou a zbylým cukrem a ozdobně nastříkáme na dortičky. Nakonec necháme minutu zhnědnout pod grilem.
Příprava 2 hodiny, 1 kousek 200 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára