štvrtok, 11. augusta 2016

Rybízový tvaroh

Pro 4 osoby: 150 g červeného rybízu, kelímek (250 ml) smetany ke šlehání, 500 g netučného měkkého tvarohu, 30 g cukru, 5 lžic likéru z černého rybízu, 35 g mandlových sušenek, trochu citronové šťávy, lístky citronové meduňky na ozdobení
Rybíz opláchneme, necháme okapat, obereme ze stopek a lžíci bobulek si odložíme stranou. Smetanu ušleháme dotuha a přidáme do tvarohu smíchaného s cukrem, likérem a rybízem. Osm sušenek necháme vcelku, ostatní rozdrobíme. Okraje skleněných pohárů ponoříme do citronové šťávy a potom do mandlových drobečků. Poháry naplníme tvarohem, posypeme zbylými drobečky a rybízem, ozdobíme sušenkami a lístky meduňky.
Příprava 25 minut, 1 porce 400 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára