štvrtok 11. augusta 2016

Skořicová pěna s hruškou

Pro 4 osoby – 4 plátky želatiny., 125 g mandlí., ¼ litru mléka., 45 g cukru., kousek skořicové kůry ., 200 ml smetany., ¼ lžičky mleté skořice., 2 hrušky., 50 ml bílého vína., 2 lžíce pomerančového likéru., špetka citronátu.,
Dáme bobtnat želatinu. Rozmixujeme mandle s mlékem, se skořicovou kůrou a s cukrem a lehce povaříme. Směs necháme trochu vychladnout, vymačkáme želatinu a rozpustíme ji v mandlovém mléku. Vyjmeme skořicovou kůru a necháme vychladnout. Smetanu s mletou skořicí ušleháme dotuha, opatrně vmícháme do pěny a dáme asi na 3 hodiny do chladničky. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, zbavíme jádřince a asi 5 minut podusíme ve víně do změknutí. Nakrájíme na plátky. Z vychlazené smetanové směsi vykrajujeme lžící nočky a obkládáme je plátky hrušek. Nakonec je pokropíme pomerančovým likérem a posypeme citronátem.
Příprava a chlazení cca 3 hodiny 20 minut., na osobu 490 kcal.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára