Pro 8 osob: 8 plátků bílé želatiny, 850 ml tropického ovocného kompotu, 2 pomeranče, 2 citrony, 1/8 l pomerančové šťávy, 150 ml plnotučného jogurtu, 50 g moučkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání, 8 koktejlových třešní, snítku meduňky na ozdobení
Želatinu namočíme do studené vody. Kompot necháme okapat, šťávu zachytíme. Pomeranče oloupeme, nakrájíme na plátky a promícháme s kompotem. Oba citrony omyjeme v horké vodě. Jeden tence oloupeme, kůru nakrájíme na proužky, z obou vymačkáme šťávu. Polovinu smícháme se šťávou z kompotu. Želatinu vymačkáme, při mírně teplotě rozpustíme a zamícháme do šťávy. Kulatou formu vypláchneme studenou vodou. Trochu šťávy se želatinou vlijeme na dno a necháme zatuhnout. Potom ovoce, kromě několika kousků ananasu a pomeranče, vložíme do formy na tuhý základ. Přelijeme zbytkem šťávy se želatinou a necháme nejméně 4 hodiny v chladu tuhnout. Jogurt smícháme s cukrem a zbytkem citronové šťávy. Smetanu ušleháme a vmícháme do jogurtu. Želé vyklopíme z formy na mísu, ozdobíme tropickým ovocem, koktejlovými třešinkami a meduňkou. Jogurtovou omáčku dochutíme proužky citronové kůry a podáváme zvlášť.
Doba přípravy 45 minut, 1 porce 220 kcal

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára