Na 12 kousků: 200 g mléčné čokolády, 75 g cornflakes, 2 střední hrušky, ¼ l bílého vína, šťávu z citronu, 100 g cukru, 6 plátků bílé želatiny, 50 g marcipánové hmoty, 200 g smetanového sýra, 500 g měkkého tvarohu, 5 kapek mandlové tresti, balíček vanilkového cukru, 200 ml smetany ke šlehání, lžící opražených mandlovch lupínků, meduňku na ozdobení, pečící papír
Čokoládu rozpustíme v horké vodní lázní a opatrně smícháme s cornflakes. Dortovou formu vyložíme pečícím papírem a směs na něj rozetřeme. Necháme schnout přes noc. Hrušky omyjeme, rozkrájíme na čtvrtiny, vyjmeme jádřince a nakrájíme na kousky. Víno, citronovou šťávu a 25 g cukru přivedeme k varu, vložíme hrušky, 3 minuty povaříme a scedíme. Plátky želatiny namočíme do trochy studené vody. Marcipán nakrájíme na velmi drobné kostičky a smícháme se smetanovým sýrem, tvarohem, mandlovou trestí, zbývajícím cukrem a vanilkovým cukrem. Želatinu při mírné teplotě rozpustíme. Potom do ní vidličkou zašleháme 2 lžíce tvarohového krému. Vzniklou řídlou hmotu po lžičkách důkladně vmícháme nebo zašleháme do tvarohového krému. Smetanu ušleháme a vmícháme do krému. Ten pak rovnoměrně naneseme na cornflakes v dortové formě. Krém poklademe kousky hrušek a dort dáme do chladničky na 6 hodin ztuhnout. Před podáváním zdobíme mandlovými lupínky a meduňkou.
Příprava 40 minut, 1 kousek 330 kcal

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára