pondelok 1. augusta 2016

Zmrzlinový pohár-priprava

Pro 4 osoby: 160 g jahodové zmrzliny, 160 g čokoládové zmrzliny, 160 g vanilkové zmrzliny, 160 g kompotových broskví, 6 jahod, 12 kuliček hroznového vína, 4 hořické trubičky, snítku čerstvé máty, 50 ml smetany ke šlehání, čokoládovou polevu na ozdobení
Kompotované ovoce scedíme od každého druhu si odložíme část na zdobení. Zbytek nakrájíme na malé kousky a dáme na dno pohárů. Pomocí cukrářského porcovače nebo velké lžící vytvoříme z jednotlivých druhů zmrzlin kopečky. Ty postupně urovnáme na ovoce. Ušleháme smetanu a naplníme jí stříkací sáček. Šlehačku nastříkáme na zmrzlinu a doplníme ji půlkami hořických trubiček. Zbylou broskev nakrájíme na tenké plátky, jahody rozpůlíme a dozdobíme jimi poháry. Přidáme i kuličky hroznů a snítku čerstvé máty. Rozehřejeme čokoládovou polevu a tou pokapeme kopeček vanilkové zmrzliny.
Doba přípravy 15 minut, 1 porce 225 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára