štvrtok, 13. októbra 2016

Grilované vepřové steaky

4 steaky z vepřové krkovice po 200 g, tvrdý sýr (plátky), 4 snítky naťové petržele
Marináda: 2 stroužky česneku, 200 ml olivového oleje, lžíce drceného barevného pepře, sůl, 1/2 lžíce nastrouhané kůry z citronu
Stroužky česneku oloupeme a nasekáme. Rozpálíme olej a orestujeme česnek. Přisypeme pepř a sůl a promícháme. Nakonec vmícháme nastrouhanou citrónovou kůru. Marinádu necháme vychladnout a přelijeme jí steaky a necháme aspoň v chladu 2 hodinky. Steaky pak grilujeme na grilu nebo v troubě z obou stran asi 10 minut. Plátky sýra těsně před koncem grilování položíme na steaky a necháme ho rozpustit. Steaky ozdobíme petrželkou. Podáváme s chlebem nebo zeleninovým salátem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára