štvrtok, 13. októbra 2016

Mexická jehla

400 g vepřového plecka, 200 g slaniny, 2 červené a 1 žlutá paprika, 2 cibule, 2-3 lžičky koření Gril Mexiko, 1 světlé pivo, 4 lžíce oleje
Anglickou slaninu nakrájíme na 0,5 cm plátky a ty rozkrájíme na 2 cm čtverečky. Stejně tak nakrájíme i maso nejprve přes vlákna na plátky a poté na čtverečky. Směs Gril Mexiko smícháme s 1 dcl piva, olejem a touto marinádou přelijeme maso. Papriky očistíme od jader a nakrájíme na 3 cm čtverečky, cibuli nakrájíme na čtvrtky a rozdělíme na plátky. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme maso, slaninu, cibuli a papriku. Grilujeme asi 20 minut. Během grilování potíráme marinádou z piva, koření a olejem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára