streda 24. augusta 2016

Ananasový koláč s malinami

Asi 24 kousků – 250 g měkkého másla., 200 g cukru., balíček vanilkového cukru., špetka soli., strouhaná kůra z chemicky neošetřeného pomeranče., 4 velká vejce., 325 g polohrubé mouky., balíček kypřicího prášku.,
Obložení – čerstvý ananas (600 g) nebo plechovka kompotového (850 ml)., 4 lžíce ananasové nebo meruňkové zavařeniny., 250 g malin., 2 lžíce moučkového cukru.,
Z másla, cukru vanilkového cukru, soli a pomerančové kůry ušleháme krém. Postupně zašleháme vejce. Vmícháme mouku spolu s kypřicím práškem. Troubu předehřejeme na 175°C. Hluboký pečicí plech 40 x 32 cm vymažeme nebo vyložíme papírem na pečení. Na plech rozprostřeme těsto. Na obložení okrájíme ananas až na čistou dužinu a svisle ho rozkrojíme na čtvrtiny. Vykrojíme nepoživatelný střed. Dužinu nakrájíme na cm velké plátky (kompotový ananas necháme okapat). Pečeme 30 – 35 minut. Vyjmeme z trouby. Rozehřejeme zavařeninu, koláč ještě za horka potřeme a necháme vychladnout. Maliny přebereme, koláč ozdobíme a pocukrujeme. 
Příprava cca 45 minut, kynutí cca 40 minut, pečení cca 60 minut, kousek asi 210 kcal, 4 g bílkovin., 10 g tuků, 25 g sacharidů.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára