pondelok, 15. augusta 2016

Bramborový salát s jogurtovým terčem

Pro 4 osoby: 750 g středně velkých brambor, 150 g hlávkového salátu nebo čerstvého špenátu, cibule, 50 g anglické slaniny ve tenkých plátcích, 1/8 l zeleninového vývaru (z kostky), 3-4 lžíce bílého vinného octa, sůl a bílý pepř, po ½ svazku petrželky a pažitky, stroužek česneku, 250 ml nízkotučného jogurtu
Brambory omyjeme a vaříme ve slupce 20 minut. Salát opláchneme, necháme okapat, pár listů si odložíme, ostatní nakrájíme na proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Slaninu opečeme na suché pánvi dokřupava a na kousku svačinového papíru, necháme okapat. V tuku po slanině osmahneme nakrájenou cibuli, kterou potom zalijeme vývarem a octem. Brambory slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Nakrájíme na plátky a vložíme do vlažné zálivky s cibuli. Ochutíme solí a pepřem a na 30 minut dáme odležet. Mezitím opereme pažitku a petrželku, osušíme je a jemně nasekáme. Oloupeme a prolisujeme česnek. Jogurt dobře vymícháme s bylinkami a česnekem, osolíme a opepříme. Slaninu nakrájíme na kousky a spolu se salátem ji přimícháme do brambor. Směs rozdělíme na 4 talíře, každou porci ozdobíme bylinkovo-jogurtovým terčem a listy salátu.
Doba přípravy 50 minut, 1 porce 260 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára