pondelok 1. augusta 2016

Čokoládové bezé

75 g másla,150 g hladké mouky,75 g cukru,1 vejce,3 bílky,150 g moučkového cukru,citrónová šťáva,100 g strouhané čokolády,50 ml smetany,lžíce kakaa
Z mouky másla, cukru a vejce uhněteme těsto. Vytvarujeme je do koule, zabalíme do fólie a uložíme asi na 30 minut do chladu. Bílky s citrónovou šťávou za stálého přisypávání cukru ušleháme.Na plech nastříkáme 16 kopečků a dáme na 60 minut do trouby sušit.Z křehkého těsta vyválíme plát a vypíchneme 16 koleček a upečeme na plechu asi 10 minut při 180 stupních. Čokoládu se smetanou rozpustíme ve vodní lázni a po vychladnutí rozdělíme na kolečka. Na ně přiložíme pěnový kopeček a povrch posypeme kakaem s moučkovým cukrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára