24 kousků – 200 g másla., 200 g cukru., 3 vejce., špetka soli., lžička strouhané citronové kůry., 380 g polohrubé mouky., balíček prášku do pečiva.,
Drobenka – 125 g másla., 200 g hrubé mouky., 150 g cukru., 25 g sekaných mandlí., ½ lžičky strouhané citronové kůry., ½ lžičky skořice.,
Obloha – 750 g višní z vlastní zahrady nebo 2 sklenice odpeckovaných višní po 370 g., 1 – 2 lžíce moučkového cukru.,
Na těsto ušleháme do pěny máslo s cukrem. Jakmile se cukr rozpustí, vmícháme sůl a citronovou kůru. Vmícháme mouku promísenov s práškem do pečiva. Předehřejeme troubu na 180° C. Plech vyložíme pečicím papírem a rozdělíme na něj těsto. Na žmolenku ušleháme do pěny máslo. Přidáme mouku, cukr, mandle, citronovou kůru a skořici. Vše zpracujeme hnětacím hákem kuchyňského strojku do žmolenky. Višně odpeckujem, připadně dáme dobře odkapat. Střídavě klademe diagonálně na koláč žmolenku a višně. Pečeme v troubě asi 35 minut. Necháme vychladnout a poprášíme moučkovým cukrem.
Příprava asi 40 minut., pečení asi 35 minut., kousek asi 260 kcal., 3 g bílkovin., 11 g tuků., 35 g sacharidů.
Tip – Pokud máte pečicí troubu neobvyklých rozměrů a normální plech na pečení nelze použít, v obchodech je k dostání posuvný pečicí plech, který je vyroben z bílého nebo tmavého plechu s praktickým vysokým okrajem s možností nastavit délku plechu od 33 do 52 cm, je tedy vhodný do každé trouby.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára