streda 24. augusta 2016

Večeře po holandsku

Pro 1 osobu: 4 matjesové filety, několik snítek kopru, malou sterilovanou okurku, malé jablko, malou cibuli, 50 g bílého jogurtu, 50 g zakysané smetany, sůl, bílý pepř, 4 brambory, barevný pepř, kopr a petrželku na ozdobu, alobal
Matjesové filety namočíme na 15-30 minut do vody. Obsahují-li hodně soli, vodu jednou až dvakrát vyměníme. Kopr opereme a nasekáme na jemno. Okurku nakrájíme na slabé plátky. Jablko omyjeme, rozčtvrtíme, vykrojíme jádřinec a čtvrtiny nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, rozčtvrtíme a nakrájíme na jemné proužky. Jogurt smícháme se zakysanou smetanou a koprem, přidáme plátky jablka, okurky a cibulky. Matjesy osušíme, nakrájíme na stejnoměrné kostičky a přidáme do marinády. Ochutíme solí a pepřem a necháme uležet. Brambory omyjeme a po jedné zabalíme do alobalu. V předehřáté troubě 45 minut pečeme. Pak je vyjmeme z alobalu, do kříže nařízneme, lehkým stiskem rozevřeme a posypeme pepřem. Podáváme s matjesovým salátem, zdobené koprem a petrželkou.
Příprava 1 ¼ hodiny, 1 porce 720 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára