pondelok 15. augusta 2016

Hlávkový salát se žampiony

Pro 4 osoby: 4 vejce, hlávku kadeřavého salátu nebo obyčejného hlávkového salátu, 400 g menších žampionů, šťávu z citronu, 80 g lososové nebo dušené vepřové šunky (plátky), 30 g prorostlé anglické slaniny, 2 lžíce oleje, 5 lžic bylinkového octa, menší cibule, lžíce vývaru, bílý pepř, svazek pažitky
Vejce vaříme 6-7 minut. Listy salátu jednotlivé opereme, necháme dobře okapat a natrháme na malé kousky. Vejce ponoříme na chvilku do studené vody a oloupeme. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Vzápětí je pokapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly. Plátky lososa nebo šunky nakrájíme na tenké proužky. Vejce rozpůlíme. Lososa či šunku smícháme s listy salátu, vejci a žampiony. Slaninu nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej a slaninu na něm opečeme. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a spolu se slaninou podusíme. Přilijeme ocet a vývar, opepříme a promícháme. Pažitku opereme, osušíme, jemně nasekáme a přidáme do zálivky, kterou přelijeme salátové přísady.
Doba přípravy 30 minut, 1 porce 250 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára