pondelok, 15. augusta 2016

Salát s krůtími medailonky

Pro 4 osoby: plechovka po okapání sladké kukuřice, ½ salátové okurky, svazek ředkviček, malou červenou a žlutou papriku, hlávkový salát, 2 kelímky nízkotučného jogurtu, 2 lžíce oleje, po svazečku kopru, petrželky a pažitky, 2 lžíce citronové šťávy, sůl, bílý pepř, špetku cukru, 75 g anglické slaniny, 4 medailonky z krůtího masa
Kukuřici necháme na sítu okapat. Okurku oloupeme, ředkvičky a papriku dobře omyjeme, nakrájíme na kolečka a na kroužky. Salát opereme a natrháme na menší kousky. Jogurt vymícháme dohladka s olejem. Bylinky opereme, osušíme, nasekáme a přidáme do jogurtu. Dresink ochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou. Slaninu nakrájíme na proužky, vypečeme na pánvi a vyjmeme. Medailonky omyjeme a osušíme, V tuku po slanině je po obou stranách 5 minut opékáme. Ochutíme solí a pepřem. Zeleninu pak smícháme s opečenými medailonky, rozložíme na mísu a posypeme slaninou. Jogurtový dresink podáváme k salátu zvlášť.
Doba přípravy 45 minut, 1 porce 400 kcal 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára