pondelok, 15. augusta 2016

Salát s tuňákem a francouzskou hořčicí

Pro 4 osoby: 2 vejce, cibuli šalotku, 2 stroužky česneku, lžičku hořčice s ostřejší příchutí, 2 lžičky vinného octa, sůl, pepř, 2 lžíce olivového oleje lisovaného z studena, hlávku římského nebo jiného salátu, srdíčko z hlávkového salátu, řapíkatý celer, zelenou papriku, 3 rajčata, konzerva přírodního tuňáka v oleji, sklenice černých oliv, 6 sardelových řezů
Vejce vaříme natvrdo zhruba 10 minut. Pak je oloupeme a necháme vychladnout. Na zálivku nejprve očistíme cibuli a česnek, které pak nakrájíme nadrobno, smícháme s hořčicí a octem. Osolíme, opepříme a důkladně promícháme s olejem. Saláty opereme a natrháme na kousky. Dále omyjeme řapíkatý celer a papriku. Nakrájíme je na kroužky. Pak opláchneme rajčata, která rozčtvrtíme. Maso z tuňáka a olivy necháme okapat. Salátové přísady promícháme s dresinkem, přidáme nakrájené sardelové řezy a navrstvíme do misky.
Doba přípravy 30 minut, 1 porce 200 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára