štvrtok, 11. augusta 2016

Jahlové knedlíčky na rajčatech

Pro 4 osoby: 250 ml zeleninového vývaru z kostky, 200 g jáhel, 250 g pórku, 1 kg rajčat, lžící másla, sůl, pepř, svazek petrželky, svazek pažitky, 100 g lučiny, lžičku kari, 2 lžíce oleje
Do hotového vývaru z kostky přidáme jáhly a pod pokličkou při mírné teplotě vaříme 20 minut. Zeleninu očistíme a omyjeme. Pórek osušíme a nakrájíme na kousky. Polovinu rajčat spaříme horkou vodou, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na špalíky, druhou polovinu na plátky. V pánvi zahřejeme máslo, krátce na něm osmahneme pórek a vyjmeme ho. Potom do pánve vložíme osolené a opepřené špalíky rajčat a dusíme 10 minut. Petrželku a pažitku opereme a nadrobno nasekáme. Přibližně polovinu bylinek, lučinu a vejce smícháme s měkkými jáhladmi. Ochutíme solí, pepřem a kari. Z hmoty vytvoříme 20 knedlíčků, které v horkém oleji po všech stranách opečeme dozlatova. Plátky rajčat, pórek a zbytek bylinek přimícháme do rajčatové omáčky a krátce zahřejeme. Jáhlové knedlíčky vložíme do zeleninové omáčky a podáváme.
Příprava 1 hodina, 1 porce 430 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára