Do hotového vývaru z kostky přidáme jáhly a pod pokličkou při mírné teplotě vaříme 20 minut. Zeleninu očistíme a omyjeme. Pórek osušíme a nakrájíme na kousky. Polovinu rajčat spaříme horkou vodou, zchladíme, oloupeme a nakrájíme na špalíky, druhou polovinu na plátky. V pánvi zahřejeme máslo, krátce na něm osmahneme pórek a vyjmeme ho. Potom do pánve vložíme osolené a opepřené špalíky rajčat a dusíme 10 minut. Petrželku a pažitku opereme a nadrobno nasekáme. Přibližně polovinu bylinek, lučinu a vejce smícháme s měkkými jáhladmi. Ochutíme solí, pepřem a kari. Z hmoty vytvoříme 20 knedlíčků, které v horkém oleji po všech stranách opečeme dozlatova. Plátky rajčat, pórek a zbytek bylinek přimícháme do rajčatové omáčky a krátce zahřejeme. Jáhlové knedlíčky vložíme do zeleninové omáčky a podáváme.
Příprava 1 hodina, 1 porce 430 kcal
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára