utorok 23. augusta 2016

Jemná buchta s rozinkami

Na 12 kousků: 500 g polohrubé mouky, 250 g másla nebo rostlinného tuku, 125 g cukru, vejce, žloutek, 1 kg jablek, šťávu z ½ citronu, tuk na vymazání formy, 4 lžíce meruňkové marmelády, 50 g sekaných mandlí, 100 g rozinek, 2 lžíce moučkového cukru
Z mouky, tuku, cukru a vejce vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme utěrkou a dáme na 30 minut na chladné místo. Jablka oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a pokapeme citronovou šťávou. Formu o průměru 26 cm vymažeme. Třetinu těsta vyválíme do velikosti formy a rozložíme na dno. Z druhé třetiny uděláme váleček, kterým obložíme okraj formy. Těsto na dně potřeme marmeládou a posypeme mandlemi a rozinkami. Nahoru položíme jablka řeznou stranou dolů. Zbylé těsto vyválíme do velikosti formy, dáme na jablka a okraje přitiskneme. Žloutek rozkvedláme s lžící vody a těsto jím potřeme. Pečeme v předehřáté troubě 60 minut. Nakonec poprášíme moučkovým cukrem.
Příprava 1 ¾ hodiny, 1 kousek 500 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára