utorok 23. augusta 2016

Koláč s mandlovou drobenkou

Na 20 kousků: 600 g polohrubé mouky, 175 g cukru, 175 g másla nebo rostlinného tuku, 42 g droždí, 250 ml mléka, 1,5 kg jablek, citronovou šťávu, tuk na vymazání plechu, 100 g mletých mandlí, lžičku mletého zázvoru, lžící moučkového cukru
Do mísy dáme 500 g mouky, 100 g cukru a 75 g změklého másla nebo rostlinného tuku rozkrájeného na vločky a promícháme. Kvasnice rozdrobíme do vlažného mléka, necháme rozpustit a přilijeme do mísy. Vše zpracujeme na hladké těsto, které zakryjeme a dáme na teplé místo na 30 minut kynout. Jablka oloupeme, rozčtvrtíme, vyjmeme jádřince, nakrájíme na dílky a pokapeme citronovou šťávou. Vykynuté těsto prohněteme rukama a rozprostřeme na vymazaný plech. Necháme kynout dalších 15 minut. Ze 100 g mouky, 75 g cukru, 100 g másla nebo rostlinného tuku, namletých mandlí a zázvoru uděláme drobenku. Na těsto rovnoměrně rozdělíme jablka a navrch nasypeme drobenku. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Necháme vychladnout a před podáváním posypeme moučkovým cukrem.
Příprava 75 minut, 1 kousek 270 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára