nedeľa 14. augusta 2016

Kakaová roláda s tvarohovou náplní

½ hrnku hrubé mouky, ½ hrnku moučkového cukru, 4 vejce, 2 lžíce oleje, 2 lžíce kakaa, na špičku nože prášku do pečiva, tuk na potření a hrubá mouka na posypání papíru na pečení nebo alobalu
Náplň: 2 kostky tvarohu, 6 lžic mléka, 2 lžíce moučkového cukru, 1 hrnek nadrobno nakrájeného ovoce
Žloutky utřeme s cukrem do husté pěny. Postupně přikapáváme olej a přisypáváme kakao. Do pěny střídavě přidáváme za stálého míchání mouku smíchanou s práškem do pečiva a tuhý sníh ušlehaný z bílků. Na plech položíme papír na pečení nebo alobal potřený tukem a posypaný moukou. Rozetřeme na něj těsto a zvolna upečeme v předehřáté troubě. Upečené těsto stáhneme z papíru, na plát těsta položíme papír na pečení nebo alobal, roládu stočíme a necháme ji vychladnout. Po vychladnutí piškotový plát rozvineme a potřeme náplní. Roládu můžeme naplnit pařížským krémem nebo zavařeninou. Plníme-li roládu zavařeninou, natřeme ji na upečený plát ihned po sejmutí z papíru a pevně stočíme.
Náplň: Tvaroh našleháme s mlékem a cukrem. Do hladké náplně vmícháme ovoce.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára