pondelok 15. augusta 2016

Kedlubnový salát s řeřichou

2 vejce, 2 větší kedlubny, svazek řeřichy, svazek ředkviček, 4 lžíce vinného octa, sůl, pepř, 5 lžic oleje, lžíce vody
Vejce vaříme natvrdo 10 minut. Kedlubny oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky nebo na osminky a v troše slané vody 5 minut povaříme. Vodu slijeme, kedlubny necháme okapat a vychladnout. Řeřichu a ředkvičky opláchneme. Podle chuti můžeme nechat u ředkviček trochu zelené natě. Nakrájíme je na plátky, řeřichu nasekáme. Vejce oloupeme a nakrájíme na kostičky. Smícháme vodu, ocet, sůl a pepř. Pak postupně přidáváme olej. Připravenou zeleninu lehce promícháme, posypeme nakrájenými vejci a vše přelijeme připraveným dresinkem.
Doba přípravy 25 minut, 1 porce 200 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára