streda 24. augusta 2016

Malinový koláč s tvarohem

Asi 24 kousků – 150 g chlazeného másla., 80 g cukru., velké vajce., špetka soli., 300 g polohrubé mouky., 2 lžičky kypřicího prášku.,
Obložení – 450 g čerstvých nebo mrazených malin., 5 veľkých vajec., 750 g netučného tvarohu., 180 g cukru., strouhaná kůra a šťáva z chemici neošetřeného citronu., 80 g měkkého másla., balíček vanilkového pudinku v prášku., 2 lžíce krupice.,
Do mísy vložíme chladné máslo nakrájené na kousky, cukr, sůl, vejce, mouku a balíček kypřicího práškuz přísad rychle vypracujeme hladké kompaktní těsto. Vytvoříme z něj kouli, zabalíme ji do fólie a chladíme přibližně 30 minut. Troubu předehřejeme na 180°C. Hluboký plech vymažeme nebo vyložíme papírem na pečení. Těsto vyválíme přímo na plechu okraje povytáhneme nahoru. Těsto několikrát propíchneme vidličkou a předpékáme asi 15 minut. Vyjmeme a necháme vychladnout. Na obložení přebereme maliny (mrazené necháme rozmrazit a okapat). Oddělíme žloutky od bílků. Dohladka utřeme žlutky od bílků. Dohladka utřeme žloutky, tvaroh, citronovou šťávu, kůru, 150 g cukru, máslo pudinkový prášek a krupici. Z bílků ušleháme pevný sníh. Přitom postupně zašleháme cukr. Sníh smícháme do tvarohu a potom opatrně přimícháme i maliny. Hmotu naneseme na předpečený koláč a pečeme asi 35 – 45 minut. 
Příprava cca 50 minut, chlazení cca 30 minut, pečení cca 60 minut, kousek asi 230 kcal, 7 g bílkovin., 12 g tuků, 24 g sacharidů.
Tip – v koláči zvlášť vyniknou lesní maliny, které se objevují na trhu od poloviny července. Uchovat je můžeme v chladu nejvýše dva dny. Použijeme maliny nepoškozené, přebrané a zralé.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára