streda 24. augusta 2016

Nepečený jogurtový dort s citrusovými plody

Asi 16 kousků – 175 g neslazených celozrnných sušenek z křehkého těsta., 50 g měkkého másla., rozvírací forma.,
Obložení – 500 ml pomerančové šťávy., 12 plátků želatiny., 750 g netučného krémového tvarohu., 50 g cukru., šťáva a strouhaná kůra z 1 citronu., tekuté sladidlo., 200 ml smetany ke šlehání., 2 růžové grapefruity., 1 žlutý grapefruit., 1 balíček želatinové polevy.,
Sušenky rozdrobíme válečkem na nudle. Přidáme máslo a jednu lžíci studené vody. Spojíme v hmotu a vyložíme jí dno formy. Dobře přitiskneme a chladíme asi 60 minut. Ke dnu přiložíme rozvírací prstenec. Na obložení dáme nabobnat želatinu. Vložíme ji do 250 ml pomerančové šťávy a prohříváme, až se želatina rozpustí. Necháme vychladnout. Utřeme tvaroh, cukr, citronovou šťávu a kůru. Přisladíme tekutým sladidlem. Tvaroh vmícháme do vychladlé pomerančové šťávy. Hmotu chladíme, až začne želírovat. Ušleháme 100 ml smetany a vmícháme ji do tvarohové hmoty. Hmotu naneseme na sušenkový plát a chladíme nejméně 4 hodiny, nejlépe však přes noc. Grapefruity rozdělíme na dílky. Želatinovou polevu rozmícháme v pomerančové šťávě. Grapefruitové plátky rozdělíme na dort a zalijeme polevou. Chladíme, dokud poleva neztuhne. Dort ozdobíme šlehačkou. 
Příprava cca 45 minut., chlazení cca 5,5 hodiny., kousek asi 200 kcal., 16 g bílkovin., 6 g tuků., 22 g sacharidů
Tip – Grapefruit shora dolů okrájíme až na čistou dužninu. Ostrým nožem dužninu rozkrojíme na dílky. Tento dort můžeme ozdobit také pomerančovými nebo citronovými plátky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára