utorok 23. augusta 2016

Mramorovaný dort

Na 10 kousků: 500 g hladké mouky, 250 g másla, 250 g pískového cukru, balíček vanilkového cukru, 4 vejce, 6 lžic mléka, balíček prášku do pečiva, 2 lžíce kakaa, 750 g menších hrušek, 4 lžíce krystalového cukru, 3 lžíce meruňkové marmelády, tuk na vymazání a strouhanku na vysypání formy
Utřeme tuk, pískový i vanilkový cukr, vejce a 4 lžíce mléka. Přimícháme po částech mouku a prášek do pečiva a vypracujeme těsta. Polovinu ho vložíme do vymazané a strouhankou vysypané formy, do druhé poloviny vmícháme zbylé mléko a kakao. Tmavé těsto naneseme na světlé a vidličkou spirálovitě promícháme. Hrušky oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme jádřince a na oblé straně několikrát podélně nařízneme. Hruškami poklademe těsto a posypeme polovinou krystalového cukru. Pečeme v předehřáté troubě 55 minut. Hotový dort potřeme marmeládou a posypeme zbylým krystalovým cukrem.
Příprava 1 ¼ hodiny, 1 kousek 370 kcal

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára