streda 24. augusta 2016

Ovocný Bernský koláč

6 kousků – 125 g jemného tvarohu., 1 vejce., strouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citronu., ½ lžičky kypříciho prášku., 1 lžíce hrubé mouky., 2 lžíce krupice., 2 lžičky cukru., tuk nebo pečicí papír do formy.,
Obloha – 500 g mirabelek nebo jiného podobného ovoce.,
Tvaroh, vejce, citronovou kůru, mouku s kypřicím práškem, krupici a cukr dáme do hlubší mísy a ručním nebo elektrickým šlehačem při malých otáčkách vypracujeme těsto. Rozvírací formu o průmeřu 18 cm důkladně vymastíme nebo vyložíme pečícim papírem a rovnoměrně rozprostřeme těsto. Troubu vyhřejeme na 200° C. Mirabelky omyjeme a necháme na sítu důkladne odkapat. Rozpůlime, vypeckujeme a rozložíme na těsto. Koláč pečeme v předehřáte troubě přibližně 35 minut dozlatova.
Příprava asi 30 minut., pečení asi 35 minut., kousek asi 150 kcal., 5 g bílkovin., 3 g tuků., 26 g sacharidů
Tip – Tento ovocný koláč můžeme připravit se stejným efektem z jiného peckovitého ovoce. Vynikajíci jsou například švestky, blumy nebo slívy. Podle chuti můžeme vylepšit mandlovými lupínky nebo lupínky z lískových oříšků. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára