12 kousků – 200 g másla., 270 g cukru., 4 vejce., 1 kg měkkého tvarohu., 1 vanilkový pudink., 2 lžíce krupice., 700 g angreštu.,
Ozdoba – 2 lžíce práškového cukru., 2 lžíce meruňkové marmelády., 4 lžíce mandlových lupínků.,
Máslo s cukrem třeme, dokud se cukr nerozpustí. Postupně přidáme vejce, tvaroh, pudink a krupici. Očistíme a omyjeme angrešt. Dno formy vyložíme pečícim papírem, bok vymastíme. Polovinu tvarohové hmoty přendáme do formy a povrch uhladíme. Troubu vyhřejeme na 175° C. Polovinu angreštu rozprostřeme na tvarohovou hmotu, zakryjeme další vrstvou tvarohové směsi, na ni opět rozprostřeme angrešt. Pečeme asi 90 – 100 minut., po 20 minutách zapečení koláč přikryjeme pergamenovým papírem, aby povrch nebyl příliš tmavý. Upečený koláč vyndáme z trouby, a než ho vyjmeme z formy, necháme ho krátce vychladnout. Ohřejeme meruňkovou marmeládu, potřeme bok dortu a na marmeládu jemně přitiskneme opražené mandlové lupínky. Celý koláč posypeme práškovým cukrem. Na talířku lze ozdobit šlehačkou.
Příprava asi 20 minut., pečení asi 90 – 100 minut., kousek asi 380 kcal., 18 g bílkovin., 14 g tuků., 42 g sacharidů.
Tip – Pro tvarohový dort můžeme použír různé druhy ovoce nejvhodnější jsou višně, rybíz, ostružiny a borůvky. Pro svou vynikající chuť a měkkou dužinu jsou vhodné i broskve nebo meruňky. Chuť tvarohu můžeme zvýraznit několika kapkami broskvového nebo mandlového likéru amaretto.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára