24 kousků – 400 g polohrubé mouky., 1 balíček sušeného droždí., 75 g cukru., 1 balíček vanilinového cukru., špetka soli., 200 ml vlažného mléka., 50-75 g rozpuštěného másla.,
Obloha – 1,2 kg revené., 50 g cukru., 300 g marcipánové hmoty., 170 g moučkového cukru., 1 lžíce citronové šťávy., 1 žloutek., 1 lžíce smetany.,
Z mouky, droždí a dalších přísad uhněteme těsto. Přikryté je necháme kynout asi 20 minut. ¾ těsta vyválíme na plechu vyloženém papírem na pečení a necháme 20 minut kynout. Reveň omyjeme, konce odřízneme, oloupeme ji, pokrájíme na kousky a smícháme s cukrem. Troubu předehřejeme na 180° C. Uhněteme marcipán se 150 g cukru a citronovou šťávou. Polovinu nastrouháme na těsto. Na marcipán rozdělíme kousky reveně. Zbytek těsta vyválíme. Marcipán vyválíme mezi dvěma fóliemi, položíme na plát těsta a ještě vyválíme. Nařežeme proužky a uděláme z nich na koláči mřížku. Žloutky rozšleháme se smetanou. Koláč potřeme a pečeme asi 35 minut. Nakonec jej můžeme pocukrovat.
Příprava asi 60 minut., kynutí asi 40 minut., pečení asi 35 minut., kousek asi 200 kcal., 4 g bílkovin., 6 g tuků., 33 g sacharidov

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára