streda 24. augusta 2016

Rybízové řezy se sněhovou čepičkou

20 kousků – 200 g másla nebo pokrmového tuku., 250 g cukru., 4 vejce., 400 g polohrubé mouky., 1 balíček prášku do pečiva., asi 125 ml mléka.,
Obloha – 1 kg rybízu
Poleva – 3 bílky., 150 g cukru., 5 lžíc pomerančové šťávy., 200 g strouhaných mandlí.,
Rybíz přebereme, omyjeme a otrháme z něj bobulky. Zmrazený rybíz necháme krátce rozmrazit. Na těsto ušleháme do pěny máslo nebo pokrmový tuk s cukrem. Postupně vmícháme vejce. Mouku prosijeme, promícháme s práškem do pečiva a přidáme do krému. Přilijeme mléko a utřeme dohladka. Troubu zahřejeme na 175° C. Těstem potřeme plech vyložený papírem na pečení. Navrch rozprostřeme rybíz a pečeme v troubě asi 25 minut. Na polevu ušleháme dotuha bílky, přitom pomalu přisypáváme cukr. Opatrně pŕimícháme pomerančovou šťávu a strouhané mandle. Předpečený koláč potřeme bílkovým sněhem a pečeme dalších 20 minut.
Příprava asi 45 minut., pečení asi 45 minut., kousek asi 310 kcal., 6 g bílkovin., 13 g tuků., 41 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára