štvrtok, 11. augusta 2016

Pečené tofu se žampiony a kari

Pro 4 osoby: 500 g tofu, 500 g žampionů, svazek perlovky, 4 lžíce sezamového oleje, lžíce másla, lžíce kari, 125 ml zeleninového vývaru (z kostky), 2 lžíce sójové omáčky, lžička mletého koriandru
Tofu nakrájíme na kousky velikosti sousta. Žampiony nasucho otřeme a rozčtvrtíme. Perlovku nakrájíme na tenká kolečka. Na pánvi rozehřejeme olej a na něm opečeme tofu a ze všech stran dohněda, vyjmeme a udržujeme v teple. Do vypečené šťávy přidáme máslo a v tuku osmahneme žampiony a perlovku, poprášíme kari. Zalijeme vývarem, okořeníme sójovou omáčkou a pepřem. Pod pokličkou povaříme 10 minut. Do pánve přidáme znovu tofu, krátce prohřejeme a okořeníme koriandrem.
Příprava 30 minut, na osobu 300 kcal, 17 g bílkovin, 24 g tuků, 4 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára