štvrtok, 11. augusta 2016

Pšeničné placky s růžičkovou kapustou

Pro 4 osoby: 10 g sušených hub mu-err (čínské smrže), 200 g pšeničné krupice, 400 ml zeleninového vývaru (z kostky), 2 mrkve, cibule, stroužek česneku, 500 g kapustiček, 2 pórky, lžíce hladké mouky, vejce, 50 g jogurtu, sůl, pepř, muškát, oříšek, 6 lžic oleje, 2 lžíce citronové šťávy, 100 ml smetany, 2 lžíce sek. Petrželky
Čínské houby spaříme 200 ml vody a máčíme asi 2 hodiny. Krupici vsypeme do vývaru, uvedeme do varu a vaříme 2 minuty. Pak stáhneme z plotny a necháme 60 minut stát. Scedíme houby, tekutinu zachytíme a houby propasírujeme před jemné síto. Houby propláchneme a nakrájíme na nudličky. Mrkev nastrouháme. Cibuli a česnek posekáme. Kapustičky a pórek omyjeme a očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka. Krupici smícháme s mrkví, cibuli, česnekem, moukou, vejcem a jogurtem. Na oleji postupně usmažíme malé placky. Kapustu, houby a pórek za častého míchání osmahneme na oleji. Přidáme citronovou šťávu, vodu z hub a smetanu a povaříme, osolíme a opepříme. Placky a růžičkovou kapustu rozdělíme s omáčkou na 4 talíře a podáváme sypané petrželkou.
Příprava 2 hodiny 45 minut, na osobu 460 kcal, 18 g bílkovin, 23 g tuků, 47 g sacharidů

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára