Asi 24 kousků – ½ kostky čerstvého droždí., 50 g cukru., 125 ml vlažného mléka., 250 g hladké nebo polohrubé mouky., špetka soli., 50 g másla.,
Obložení – 125 g sucharů., 7é g másla., 2 balíčky vanilkového cukru., 100 g sekaných mandlí., 1,5 kg rebarbory., 5 velkých vajec., 200 g zakysané smetany., 200 ml smetany ke šlehání., 200 g cukru.,
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí s lžičkou cukru a necháme vzejít kvásek. Smícháme zbývající cukr, mouku a sůl. Přidáme kvásek a máslo. Vypracujeme hladké vláčné těsto. Přikryté ho necháme 30 minut vykynout na teplém místě. Na obložení válečkem rozdrobíme suchary a lehce je osmahneme na rozehřátém másle. Přimícháme vanilkový cukr, sekané mandle a necháme vychladnout. Rebarboru omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Vymažeme hluboký plech nebo ho vyložíme papírem na pečení. Vykynuté těsto znovu dobře propracujeme a vyválíme, přímo na plechu. Přikryté necháme asi 10 minut znovu vykynout. Troubu předehřejeme na 180°C. Rozmícháme zakysanou smetanu, smetanu, vejce a cukr. Těsto několikrát propíchneme vidličkou. Nejprve na ně nasypeme směs sucharů, potom na ně rozložíme rebarboru. Zalijeme smetanovou směsí a pečeme asi 60 minut. Vyjmeme z trouby, necháme vychlanout a nakrájíme na kousky. ©
Příprava cca 45 minut, kynutí cca 40 minut, pečení cca 60 minut, kousek asi 210 kcal, 4 g bílkovin., 10 g tuků, 25 g sacharidů.

Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára