nedeľa, 15. januára 2017

Bramborová bábovka

80 g rostlinného tuku,2 žloutky,sníh ze 2 bílků,150 g pískového cukru, vanilkový cukr,šťáva z poloviny citrónu,250 g hrubé mouky,250 g vařených brambor,prášek do pečiva,tuk a hrubá mouka do formy
Tuk utřeme s cukry a žloutky do pěny, přidáme za stálého tření citrónovou šťávu a vychladlé, jemně nastrouhané brambory a třeme ještě 10 minut. Mouku promícháme s práškem do pečiva a smícháme ji současně s pevně ušlehaným sněhem. Těsto vložíme do dobře vymazané a vysypané formy a pečeme v předehřáté troubě 45 minut. Je možné ještě přidat 2-3 lžíce mléka a cca 50 g škrobové moučky. Těsto musí být husté. Je-li těsto řídké, snadno se udělá brousek.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára